XQR2020 Reseplan

 

 

Fredag 25.9

Exkurren börjar med att vi besöker Loval som tillverkar elektriska värmeelement och är pionjärer på vakumlödningsteknik.

 

 

På eftermiddagen besöker vi Malmgårds bryggeri samt tar en sväng i Borgå gamla stad. Kvällen avslutar vi på TF:s sportstuga i Noux med konsultbolaget Ramboll på besök.

 


 

Lördag 26.9

På morgonen fortsätter vi färden till Sappi Finlands pappersfabrik. Sedan fortsätter vi till Sjundeå där vi besöker Gårdskulla gård och dess traktormuseum, var vi även får svar på om föreningens ordförande egentligen har en traktor.

I kvällens dimma tappar vi kanske oss till den Legendariska Ekenäs Höstmarknad host* host* Santa Fé host* host*

 


 

Söndag 27.9

Sedan kommer besöket vi alla vänta på; KOSSOR! Vi far alltså  till Bromarv och besöker Rilax gård där vi får klappa kossor och efter det lär vi oss om laxodlig i Kasnäs. Natten spenderar vi i Åbo.

 


 

Måndag 28.9

Vad har den västra hamnstaden att erbjuda? Vi får faktist möjligheten att besöka Nordens största Artificial Intelligence laboratorium!

 

 

Vi kommer också att besöka Cuitu och lära oss hur man gör ekologiska kläder. På eftermiddagen träffar vi våra vänner från Kemistklubben och TFiF.

 

 

 


 

Tisdag 29.9

Vi fortsätter färden mot Vasa där Vasek har planerat en dag med temat Energi, IT & EL!

På kvällen får vi utforska Vasas nattliv

 


 

Onsdag 30.9

 

Från Vasa kör vi mot Jakobstad och börjar dagen med ett besök till Logset som tillverkar skogsmaskiner. Dagens andra besök blir till Baltic Yachts.

 

På eftermiddagen återvänder vi till Vasa med en sväng via Oravais stenpark. Kvällen avslutar vi med att fira mössavläggningen med Studentföreningen Filicia. 

 

 


 

Torsdag 1.10

 

Tyvärr måste allt roligt ha ett slut, även denna fastastiska exkursion! Men på hemvägen hinner vi ännu besöka Korkenkorvas fabrik (om situationen tillåter, mera info kommer i augusti). Vi kommer även att stanna i skogen nära Tavastehus för att ta det lungt och bada bastu.

Efter en händelsefull vecka kan vi nöjt återvända hem till Otnäs!