text: Linda Sederholm

Den flitiga xqrr-talkopatrullen har återigen varit på uppdrag för att hjälpa människor i nöd och samtidigt dryga ut resekassan. Denna gång var uppdraget ett målningstalko i Grankulla.

Att måla ett garage kräver både tid och omsorg om det ska göras ordentligt. I den skållande majvärmen påbörjade en trupp teknologer arbetet som skulle kräva knappt två veckor av kvällsjobb! Det första arbetsskedet gick ut på att skrapa och borsta bort det gamla lagret färg med hjälp av stålborstar och skrapverktyg. Som skydd mot målfärgsdammet gav talkogivaren oss andningsskydd, men på grund av hettan undvek många att använda dem. De mest akrobatiska i gänget skickades upp på stege för att komma åt de högsta gavlarna. Innovativa lösningar prövades för att komma åt innertaket, som var precis så högt att man inte räcktes till det från bara marken. Efter två kvällars idogt arbete var dock hela dubbelgaraget skrapat och tvättat med mögelgift, som ska skydda det nya lagret färg från mikrobangrepp.

Arbetet som från början planerats bli färdigt på en vecka stötte härefter på problem, då de flesta från XQRRen visade sig vara upptagna resten av veckans kvällar. Målningsskedet drog därmed ut på tiden till följande vecka, in i juni. I kyligare vindars fång fortsatte några ihärdiga med arbetet ända in i juni, och fick både gula och vita färgstänk på sig då de försökte komma åt vartenda skrymsle under hängbräderna med penseln. Den kan konstateras att vattenavstötande utomhusfärg fastnar mycket bra i hår – till och med med terpentin är den svår att få bort!

Till slut fick vi dock hela garaget målat, och snyggt blev det! Nu fortsätter de terpentindoftande teknologerna sin färd mot nästa talkouppdrag…

Svåråtkomliga ställen skrapades med mer och mindre konventionella metoder

Kategorier: Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *