En ledig dag i München – så många möjligheter! Fiona och Emma ger här några exempel på vad man kan hitta på när xqrr-mestaren inte dikterar dagsprogrammet.

På lördagen var det enda planerade programmet en gemensam middag, vilket betydde att detta var vår mest lediga dag i München.

En del av oss började dagen med brunch på Wagners – Juicery and health food. Trots att stället var ganska fullt med folk var det verkligen värt att testas. Vi fick goda acai bowls, sallader och ingefärashots och skulle gärna äta där igen.

Här testar vi på smoothies, cappuccinos, acai bowls, pastasallad m.m.

Efter brunchen tog vi oss vidare mot några parker längs med floden Isar. Vi gick även förbi Deutsches Museum där de flesta xqrrsister befann sig. Floden strömmade kraftigt och man kunde till och med surfa i en del av den. Parken hade fin natur och det verkade inte finnas ett slut på den.

Anna och Madde i parken längs med floden Isar

En av de många dammarna vi såg i floden

Före middagen hann vi även testa på Münchens shoppingutbud och gå i souvenirbutiker.

Ett annat gäng valde att börja dagen med frukost på det berömda torget Viktualienmarkt. Stärkta av weißwurst, brezels och andra bayerska delikatesser fortsatte vi till Deutsches Museum, världens största museum för teknik och vetenskap. Allt från förhistoriens mekaniska påfund till den modernaste nanotekniken finns utställt här, både i form av saler med vitrinskåp och mer Heureka-liknande hands-on-utställningar. Dessutom ordnades det olika sorters demonstrationer under hela dagen, bland annat en högst spännande högspänningsdemonstration.

Högspänningsdemonstrationen var imponerande även visuellt!

En gubbe satt inuti denna högspänningsklot! Tacka vet vi Faradays bur

Muséet var ofattbart stort och under de ca 4-5 timmarna vi tillbringade där hann vi endast se en bråkdel. Men allting var väldigt fascinerande, och det är ju bra att ha saker kvar att se nästa gång man besöker München!

Vår gemensamma middag hölls på Mixto Cuccina, en italiensk restaurang, där vi fick god pizza bakad i stenugn. Trots vi hunnit bli rätt så trötta efter vår långa tunga resa var stämningen ändå i topp då det var vår allra sista kväll.

Efter middagen valde många att besöka Oktoberfest en sista gång och det blev både åk i tivolimaskiner och öl vilt dansande på bänkarna i Hofbräu-tältet, där stämningen var på absolut topp. Vi festade loss och hade väldigt roligt, men blev lite fundersamma när vi såg människor öppet dra vitt pulver i näsor. Senare fick vi dock veta det vita pulvret endast var socker smaksatt med mynta, och att det inhalerande av det är ett vanligt sätt att pigga upp sig under Oktoberfest. Alltid lär man sig något nytt.

Tyvärr stängde tältet redan 22.30, och följande projekt var att fundera vad vi skulle ta oss till nu. Vi strövade omkring på Münchens gator och försökte desperat hitta något ställe att fortsätta kvällen i, men efter långt funderande i regnet bestämde största delen av oss ta efterfest i vår alldeles egna hotellobby. Där serverades vi av en exceptionellt trevlig receptionist, som förutom att väldigt effektivt sälja öl också hjälpte oss att beställa sushi från en närliggande restaurang. Sammanfattningsvis, en riktigt rolig finalkväll i München!

Text: Fiona Småros och Emma Ilmoniemi

Kategorier: Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *