Trots att sviterna av gårdagens Oktoberfest säkerligen pinade en och annan var fredagen inte dagen att stanna på hotellet och vila, eftersom nu det var dags för vårt tredje och sista företagsbesök, Accenture IIoT Center. Arola och Cosmo berättar om allt intressant vi såg där.

Som man kan tänka sig började ganska trögt. Dock steg humöret snabbt när storyna om vad diverse personer hade gjort under Oktoberfest och hur dom hade tagit sig hem började flöda. Alla 20 hade hittat hem, med över hälften av sin heder i behåll, och ingen hade tillbringat hela natten i sjukhustältet. Inga skador var bestående och efter ett ordentligt morgonmål var alla beredda att ta sig an ett företagsbesök på Accenture.

På Accenture Industrial Internet of Things Innovation Center (Accenture IIOT) i Garching, München fick vi bland annat se på Lego-miniatyrmodeller av gigantiska grävskopor, se hur intelligenta borrmaskiner kan användas i bilindustrin, och bekantade oss (eller rättare sagt, upplevde) flera olika sätt att använda VR (Virtual Reality) och AR (Augmented Reality) i bland annat försäljning och produktutveckling.

Överblick av Accenture IIoT Center

Helena testar en VR-bilsimulation, som ska kunna hjälpa potentiella kunder bekanta sig med en bil utan att fysiskt ta sig till den

Presentationen vi fick gav en väldigt bra och hands-on-inblick i hur IIOT-teknologier kan användas, och i vissa fall används redan nu används, i industriell kontext. Stora gruvföretag har kunnat optimera sina arbetssätt och effektivera gruvornas arbete genom att samla in och analysera data i realtid från alla maskiner inblandade i gruvans arbete. Detta kan spara mycket tid och pengar och låter alla fokusera på det relevanta i företagets arbete istället för att försöka kontakta de rätta personerna eller reparera fel och fixa problem som uppstår p.g.a. bristfällig information eller kommunikation.

Ett helautomatiserat löpande band i miniatyr

Efter presentationen fick vi också njuta av mer underhållande teknologi: en VR-fitnessmaskin som man kunde flyga med och känna sig som en flygekorre som spelar Quidditch.

Ansiktsregistreringsskärmen gjorde sitt bästa för att identifiera våra åldrar, kön och humör. För det mesta var den hyfsat noggrann, men Andreas, trots sitt prominenta skägg, bedömde den envist som kvinna

Minéa provar VR-flygmaskinen

Dagen avslutades med middag i Englischer garten. Schweinshaxarna, wurstarna och maßen avnjöts till tonerna av lokala Humpsvakar. Efter att alla återvänt till hotellet fick några ännu idén att se på Sound of Music på rummet, då detta aldrig blev gjort medan vi ännu var i berättelsens egentliga hemstad Salzburg.

Text: Markus Arola och Cosmo Jenytin

Kategorier: Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *