Onsdagen hade vi reserverat för en av xqrr:ens mest spännande programpunkter, paragliding, men tyvärr tyckte vindarna annorlunda. Istället begav vi oss ut på vandringsutflykt i Alperna. Helena och Madde berättar hur vi klarade oss i den förvånansvärt bitande alpkylan.

Vädergudarna var inte på vår sida idag. (Det fanns också teorier om att det var Gud som straffade vissa xqrr-medlemmar för att ha medtagit inte-så-tillåtna souvenirer från ett visst kloster dagen innan…)

I varje fall så blev paraglidingen inställd och vi fick hitta på annat friluftsprogram. Med tåg bar det av klockan 09:12 (09:22 för några eftersom “Peettää måste lyfta pengaa”). Vi hittade ändå varandra och anlände allihop till Obertraun, en mysig liten alpby. Därifrån skulle vi upp med gondol för att gå på en vandringstur uppe i bergen. Vandringsturen blev dock lite annorlunda än planerat, eftersom den sista gondolen vi skulle ta var stängd på grund av storm. (Sade jag redan att vädret inte var det bästa?)

Vädret hindrade inte oss från att gå på en rundtur. Snö, slask, regn och blåst fick vi uppleva. Vyerna var fina med dimmiga berg, men efter en stund blev molnen så täta att de var det enda som vyerna bestod av: moln. En stor grupp vandrade till en hajskulptur med utsiktsplats (som tur fanns det åtminstone en bild som visade vad man borde ha sett) och en del fortsatte ända till ett kors längre bort. På tillbakavägen såg vi dessutom en cool (pun intended) isgrotta! Det kunde konstateras att blåsten var bra på det sättet att man bara blev våt på ena sidan åt gången. Dessutom kunde de alltid lika positiva xqrr-deltagarna glädjas åt att när ens länkare en gång har blivit våta så blir det inte kallare om fötterna mera, fast det blir våtare.

Efter vandringen smakade det minsann med ett glas glühwein inne i värmen.

Xqrr:en fick krypa till korset efter gårdags stopstölder. Som tur fanns det ett riktigt lämpligt uppe i bergen!

Några exkursionister blev offer för den fasansfulla alphajen

Dock vågade vissa av oss inte ner för den snöiga backen i början av vandringsleden iklädda länkare utan gick en kortare rutt till five fingers (en utkiksplats man såg absolut ingenting från p.g.a. molnen).

Bakom de täta molnen var utsikterna säkert väldigt vackra

Den resterande tiden medan vi väntade på resten av gänget åkte vi ner tillbaka med gondolen och tog oss till Hallstatt intill Obertraun och vandrade runt i den otroligt idylliska byn. Eftersom byn var liten hann vi gå några varv av och an innan sista gänget kom ner från bergen och mötte upp oss i bussen.

Hallstatt var en idyllisk by

Text: Helena Hansson och Madeleine Östersund

Kategorier: Blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *